Stres cronic: semne de avertizare care nu trebuie ignorate

Stresul este ceva cu care oamenii se confrunta uneori

Stresul este ceva cu care oamenii se confrunta uneori. Cu toate acestea, este important ca stresul sa nu devina cronic, deoarece atunci poate provoca daune grave sanatatii umane.

In general vorbind, stresul cronic este un sentiment de stres prelungit si constant care poate afecta negativ sanatatea daca nu este tratat.

Stresul cronic poate fi cauzat de o varietate de lucruri – responsabilitati multiple, probleme la locul de munca sau familie, situatii traumatice. Cand stresul devine cronic, sistemul nervos este incapabil sa activeze un raspuns adecvat de relaxare. Iata 4 semne de avertizare care cu siguranta nu trebuie ignorate:

  • Concentrarea este aproape imposibila

Cand o persoana sufera de stres cronic, are o incapacitate de a se concentra nu numai pe munca sa, ci si in viata de zi cu zi. Este ca si cum mintea „curge” in mod constant si nu reuseste sa faca un plan consistent. Chiar daca incearca constient sa-si linisteasca mintea si sa se concentreze asupra a ceva, este foarte dificil.

  • Probleme de somn

Stresul cronic face mintea nelinistita. La randul sau, acest lucru face imposibil ca o persoana sa aiba somnul de care are nevoie. De fapt, insomnia sau somnul slab este unul dintre cele mai frecvente semne de stres cronic. In majoritatea cazurilor, o persoana are dificultati in a adormi, iar orele de somn sunt insuficiente in ceea ce priveste timpul si calitatea.

  • Adesea apare o durere de cap

Stresul cronic afecteaza corpul, inclusiv durerile de cap frecvente. Durerile de cap pot fi cauzate de mult stres, de o gandire constanta la problemele si dificultatile cu care se confrunta o persoana. Cu cat cineva se simte mai fara speranta, cu atat va suferi mai mult de o durere de cap.

  • Aparitia durerii „accidentale” in organism

Stresul cronic face sa sufere nu numai psihicul unei persoane, ci si corpul acesteia. De fapt, stresul cronic poate provoca dureri in diferite parti ale corpului pentru care nu exista o explicatie reala.