3 elemente esentiale pentru un cabinet medical. Lampa bactericida este una dintre ele

Avantajul de care se pot bucura medicii este acela ca pot cumpara toate aceste dispozitive si aparatura medicala dintr-un singur loc, de pe site-ul Med-Tehnica.ro.

Orice cabinet medical, indiferent de specializarea acestuia sau de tipul de servicii pe care le ofera trebuie sa ofere incredere si siguranta, iar acest lucru este posibil cu o dezinfectare eficienta, care poate fi realizata cu o lampa UV bactericida. Datorita modului de functionare a acesteia, manevrarea unei astfel de lampi este foarte usoara, fara a fi nevoie de pregatire sau de substante chimice speciale.

Totusi, un cabinet medical trebuie sa fie dotat cu o multime de echipamente medicale specifice, de la mobilier medical pana la aparatura specifica domeniului de activitate. Exista, insa, cateva elemente care sunt necesare in orice cabinet medical, indiferent de specificul acestuia:

  1. Lampa UV bactericida

Dupa cum este mentionat si mai sus, lampa UV bactericida este foarte utila si eficienta in ceea ce priveste dezinfectia, mai ales ca este vorba despre un domeniu care vizeaza sanatatea, iar contaminarea cu agenti patogeni este unul dintre riscurile principale la care este supus atat personalul medical, cat si pacientii.

Cu ajutorul razelor UV-C, pe care le foloseste aceasta lampa, agentii patogeni, din aer si de pe suprafete, sunt eliminati, la fel si riscul de infectare a oamenilor.

  1. Tensiometre

De asemenea, o alta categorie de dispozitive medicale care ar trebui sa se regaseasca in toate cabinetele medicale sunt tensiometrele, acestea fiind utilizate pentru masurarea si, in caz de nevoie, supravegherea tensiunii arteriale. Din cauza emotiilor sau a temerilor legate de vizita la medic, multi oameni pot avea o tensiune mai mare, insa valorile foarte mari pot indica chiar prezenta unei afectiuni cardiace.

Lampa UV bactericida | tensiometre | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

  1. Stetoscop

Un alt dispozitiv medical care este necesar in aproape orice cabinet medical este si stetoscopul, acesta putand fi utilizat atat in masurarea tensiunii arteriale, cat si pentru investigarea pacientului, mai ales ca evolutia tehnologica a vizat si acest dispozitiv. Desi exista modele performante si moderne de stetoscop, modelul clasic este, in continuare, la fel de des intalnit, acesta fiind simbolul meseriei de medic.

Avantajul de care se pot bucura medicii este acela ca pot cumpara toate aceste dispozitive si aparatura medicala dintr-un singur loc, de pe site-ul Med-Tehnica.ro.