Proteza pe implant vs. proteza mobila clasica

Pe site-ul Implantologiesector4.ro pacientii vor gasi informatii complete despre serviciile clinicii de stomatologie si isi pot face programari online utilizand site-ul si formularele sale

Pentru ca proteza pe implant a devenit din ce in ce mai populara, un numar tot mai mare de persoane se intreaba care dintre cele doua solutii sunt cele mai avantajoase si care sunt motivele care stau la baza alegerii variantei moderne de proteze.

Mai mult confort cu proteza pe implant

Atunci cand pacientul aleaga sa isi puna o proteza pe implant aceasta se va integra mai usor in cavitatea bucala si va implica mai putin timp de acomodare a pacientului cu proteza ceea ce inseamna ca pacientul isi poate recupera functionalitatea completa a cavitatii bucale in cel mai scurt timp dupa interventie.

Acest lucru nu se poate spune insa si despre protezele clasice, care implica o acomodare de cateva luni si nu exista garantia ca pacientul va vorbi sau manca normal cu o astfel de proteza.

Se utilizeaza implanturi dentare care vor rezista mult

Pentru aceste proteze sunt utilizate implanturi dentare cu durata foarte mare de viata astfel incat pacientul sa nu revina periodic la cabinet. Protezele clasice au durata limitata de viata iar riscul de a le sparge sau de a le deteriora este unul mai mare in cazul lor pentru ca sunt mai fragile si trebuie manevrate mai mult.

Proteza pe implant | ImplantologieSector4.ro

ImplantologieSector4.ro

Implanturile sustin osul si il conserva

Chiar daca nu sunt puse implanturi individuale, numarul de implanturi utilizat va determina conservarea oaselor si va sustine masa osoasa. In momentul in care maxilarul pierde radacinile dintilor si nu mai este solicitat la fel de mult, masa osoasa incepe sa se piarda si maxilarul devine din ce in ce mai subtire.

Pentru a evita aceste pierderi de os, implanturile joaca un rol esential pentru ca stimuleaza osul maxilarului in timpul masticatiei si vorbirii, astfel incat oasele sa ramana intacte si puternice.

Pe site-ul implantologiesector4.ro pacientii vor gasi informatii complete despre serviciile clinicii de stomatologie si isi pot face programari online utilizand site-ul si formularele sale, adresa de mail, telefonul sau datele de contact puse la dispozitie, dar se pot informa si cu privire la preturile practicate si la procedurile utilizate in timpul tuturor tratamentelor.