Principalele stiluri vestimentare: scurta descriere

Cand vine vorba despre stiluri vestimentare, dar mai ales despre abordarea acestora, unul din cele mai importante aspecte este legat de felul in care femeia se simte atunci cand imbraca hainele respective

Cand vine vorba despre stiluri vestimentare, dar mai ales despre abordarea acestora, unul din cele mai importante aspecte este legat de felul in care femeia se simte atunci cand imbraca hainele respective. Fara doar si poate, ea trebuie sa se simta increzatoare, puternica si trebuie sa fie pusa in evidenta de tinuta respectiva.

Care sunt cele mai cunoscute stiluri vestimentare?

  • Stilul etic se refera la imbracamintea inspirata din costumele traditionale ale diferitelor culture. El include, dar nu se limiteaza la bluze taranesti mexicane, paltoane afgane, kimono-uri japoneze, tunici si bandane fiind un stil adoptat cu placere de oamenii din intreaga lume.
  • Stilul casual se refera la hainele care se pot purta la birou, mai ales in timpul intalnirilor si discutiilor cu clienti. In general, acesta este format dint-un costum formal de culoare inchisa, alcatuit fie din pantaloni mulati, fie o fusta conica, camasa alba si o esarfa lejera. Pentru zilele mai lejere, se poate opta si pentru un tricou care poate fi scos din anonimat de un sacou interesant.
  • Stilul business casual se adreseaza persoanelor foarte active, implicate in tot felul de afaceri care participa frecvent la tot felul de intalniri motiv pentru care nu trebuie sa lipseasca un sacou, camasile din satin sau bumbac, pantofii si gentile adecvate fiecarei tinute alese.
  • Stilul black tie sau tinuta de seara este mai degraba un cod vestimentar format dintr-o tinuta formala pentru barbati, specificatiile stricte includ smoching negru si camasa alba, in vreme ce femeile pot opta pentru rochii stralucitoare.
  • Stilul sport a inceput sa fie folosit recent ca un sinonim pentru stilul casual. Daca pana acum sportivii foloseau hainele sport doar in competitii si in timpul antrenamentelor, recent, aceasta abordare a fost implementata ca si tinuta de zi cu zi, ideala pentru plimbari in aer liber sau pentru intalnirile cu prietenii.
  • Stilul feminin este caracterizat in mare parte prin haine si accesorii roz, insotite de un make-up strident. Fie ca se opteaza pentru o tinuta alatuita dintr- o fusta sau rochie, nu trebuie sa lipseasca detaliile precum volane sau dantela.
  • Stilul chic rocker cuprinde, in general, pantalonii mulati din piele, cizmele sau ghetele cu tinte, ticourile vintage cu diverse mesaje, dar si jachetele de culoare inchisa de tipul celor purtate de motociclistii.