Indicatii si contraindicatii pentru fatete dentare

Pacientii care calca pragul unui renumit cabinet stomatologic sector 2 cu adresa virtuala Cabinetstomatologicsector2.ro pot beneficia de aceste servicii

Pana nu demult, numai pacientii care aveau o anumita functie isi permiteau fatete dentare, numai vedetele de la Hollywood le purtau, insa acum, si pacientii care calca pragul unui renumit cabinet stomatologic in sector 2 cu adresa virtuala Cabinetstomatologicsector2.ro pot beneficia de aceste servicii.

Fatetele dentare ceramice reprezinta cea mai moderna si mai eficienta metoda de restaurare a unor anomalii de pozitie, de culoare, de forma si de volum a dintilor frontali, care joaca un rol important in procesul de masticatie, dar si in estetica dentara. Functia estetica a dintilor face referire la culoarea, forma si pozitionarea acestora pe arcada, precum si la modul in care se realizeaza ocluzia intre cele doua arcade. Aplicarea unor fatete dentare reprezinta una din cele mai eficiente metode prin care se poate imbunatati aspectul zambetului.

Ce implicatii are inserarea de fatete dentare in renumitul cabinet stomatologic in sector 2?

In cazul in care pacientii nu sunt multumiti de aspectul dintilor din cauza pozitionarii acestora, pot apela cu succes la tratamentele ortodontice, adica la inserarea de aparate dentare in sector 2. Sunt situatii in care un aparat dentar nu poate face fata problemelor cu care se confrunta pacientii, mai ales daca este vorba de coloratiile dentare cauzate de anumite medicamente, alimente sau cauzate de tratamentele endodontice.

Modificatiile coloristice pot sa apara din cauza unei igiene orale deficitare mentinuta pe un timp indelungat, dar si din cauza consumului unor alimente si a unor bauturi colorate, din cauza fumatului, a extirparii pulpei dentare si imbatranirii fiziologice a dintilor.

Cabinet stomatologic in sector 2 | Aparate dentare in sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

cabinet stomatologic in sector 2

Fatetele pot fi aplicate si in cazul aparitiei unor leziuni vestibulare pe dintii frontali, in cazul dintilor nanici sau temporari persistenti, din cauza diastemei sau din cauza fracturilor de margine libera, oblice sau orizontale, a traumatismelor dentare. De asemenea, si bruxismul sau scrasnirea constienta sau inconstienta a dintilor poate determina necesitatea inserarii unor fatete dentare, deoarece bruxismul determina fracturile de margine libera, oblice sau orizontale, abraziunea marginii libere.

Fatetele nu sunt indicate in cazul abraziuni dentare accentuate, in parafunctii, in rapoarte ocluzale nefavorabile, in cazul unei igiene orale deficitare sau a unor leziuni coronare extinse. Pentru ca orice pacient isi doreste un zambet frumos, de un alb imaculat, ele reprezinta cea mai buna varianta de rezolvare a problemelor cu care se confrunta. Medicul dentist este singurul in masura sa analizeze avantajele si dezavantajele fiecarui caz clinic si sa decida care este tratamentul restaurator cel mai potrivit.