6 motive sa vizitezi Santorini

Aproape fiecare colt aduce ceva nou pentru un fotograf: de la cladiri iconice vopsite intr-un alb imaculat la un albastru bogat al marii care inconjoara Santorini

Santorini este cunoscuta ca una dintre cele mai interesante insule grecesti, din punct de vedere vizual. Mai jos vor fi prezentate 6 dintre cele mai bune motive pentru care turistii aleg sa viziteze aceasta statiune frumoasa.

Cel mai bun apus de soare din lume

Pare a fi o mare mandrie, dar se considera ca Santorini are una dintre cele mai bune privelisti ale apusului din intreaga lume – soarele pare sa cada in mare, intr-o ceata de aur si chihlimbar. Oia este cunoscut ca cel mai bun loc pentru a vedea apusul de soare, iar oamenii se strang acolo in fiecare seara pentru a admira acest moment.

Romantismul în Santorini

Apusurile de soare, vinul delicios, cladirile frumoase. Toate aceste lucruri asigura faptul ca Santorini este locul indragostitilor.

Peisaje fascinante

O mare parte din Santorini este construita pe marginea unui vulcan vechi, pe cale de disparitie (ei numesc acest lucru caldera), motiv pentru care turistii vad orasele ca si cum acestea s-ar prabusi pe deal. Efectul este remarcabil si extrem de fotogenic, dar inseamna ca drumurile si trotuarele sunt totusi foarte abrupte. In capitala acestei insule, Fira, exista doar trei cai prin care turistii pot ajunge in port: cu telecabina, mergand in sus sau in jos pe sute de trepte sau cu magarul. Este un loc in care nu sunt recomandate tocurile, ci incaltamintea usoara. Exista, de asemenea si un vulcan viu, pe care turistii il pot vizita cu vaporul intr-o excursie de o zi.

Mancarea si vinul

Iubitorii de peste si fructe de mare vor fi incantati de mancarea din aceasta insula, iar vinul este premiat de foarte multi turisti.

Fotografia

Aproape fiecare colt aduce ceva nou pentru un fotograf: de la cladiri iconice vopsite intr-un alb imaculat la un albastru bogat al marii care inconjoara Santorini.

Orasele fantoma

Santorini a suferit de-a lungul anilor numeroase cutremure, cel mai mare fiind cel din 1965, care a lasat orasul Mesa Gonia un oras fantoma, ce merita vizitat. Turistii se pot plimba pe strazile pustii si pot admira pisicile salbatice, care sunt principalii locuitori.