Otetul de mere – remediu natural pentru infectii fungice ale unghiilor

Sustinatorii otetului de cidru de mere sugereaza ca acidul acetic (o substanta gasita in multe tipuri de otet) poate distruge ciupercile care produc infectii fungice ale unghiilor.

Fertilitatile cu ciuperci de unghii sunt uneori utilizate pentru a trata infectiile fungice la nivelul picioarelor sau a unghiilor. De asemenea, denumita onychomycosis, ciuperca de unghii este adesea dificil de tratat cu medicamentul conventional. Dar, in timp ce remediile naturale fungice sunt utilizate pe scara larga, exista foarte putine doverzi care sprijina stiintific eficacitatea lor. Intr-un studiu care a implicat 177 de persoane cu infectie fungica, cercetatorii au descoperit ca uleiul de arbore de ceai a fost eficient ca solutie de clotrimazol (un medicament antifungic topic) in tratamentul ciupercului unghiilor.

Constatarile preliminare din cercetarile de laborator sugereaza ca uleiul de cuisoare poate, de asemenea, ajuta la reducerea ciupercii asociate cu onychomycosis. Pana in prezent, foarte putine studii au testat utilizarea remediilor naturale impotriva ciupercilor, insa exista unele substante naturale adesea recomandate in tratamentul infectiilor fungice.

Otetul de mere, remediu natural?

Sustinatorii otetului de cidru de mere sugereaza ca acidul acetic (o substanta gasita in multe tipuri de otet) poate distruge ciupercile care produc infectii fungice ale unghiilor. Cu toate acestea, nu exista studii care sa sustina afirmatia ca inmuierea picioarelor sau mainilor intr-un amestec de otet de cidru de mere si apa calda pot elimina aceste ciuperci, insa poate diminua din simptomele care apar. Cu toate acestea, preventia este foarte impotanta.

Asadar, daca se observa orice simptome de ciuperca de unghii (cum ar fi fragilitatea, o schimbare a formei unghiilor, resturile prinse sub unghii sau ingrosarea unghiei), trebuie consultat medicul. Ciuperca de unghii poate fi vindecata doar prin cresterea unei unghii noi si sanatoase, insa exista anumite medicamente anti-fungice cu prescriptie medicala pot ajuta la scaparea de ciuperci.

Pentru a reduce riscul luarii unei asemenea ciuperci, este important sa se evite folosirea instrumentelor pentru manichiura sau pedichiura a altor persoane, sa se practice o buna igiena a picioarelor (mai ales atunci cand se viziteaza piscine publice, sali de sport sau sali de dus.

Daca aveti in vedere utilizarea de remedii fungice pentru unghii, discutati cu medicul dumneavoastra pentru a discuta mai intai riscurile si beneficiile potentiale. Auto-tratarea si evitarea sau intarzierea ingrijirii standard pot avea consecinte grave.