Necesitatea operatiunii de extractie masea de minte in sector 2 – cand se impune?

Cand este nevoie de o extractie masea de minte in sector 2?

Operatiunea de extractie masea de minte in sector 2 se impune in anumite conditii. Atunci cand medicul considera necesara extractia molarului de minte, pacientul nu trebuie sa intre in panica pentru ca aceasta operatiune este spre binele lui, pentru sanatatea si starea lui de spirit buna.

O masea de minte cariata sau infectata poate provoca dureri foarte intense si o stare de permanenta agitatie, imposibilitatea de a mai manca corect si de a zambi cu incredere. De cele mai multe ori, o infectie la maseaua de minte poate provoca si umflarea unei parti a fetei si necesitatea prezentarii pacientului la o clinica de urgente stomatologice non stop in Obor.

Cand este nevoie de o extractie masea de minte in sector 2?

Maseaua de minte poate provoca dureri foarte accentuate. De cele mai multe ori, medicul specialist recomanda extractia maselei de minte in unele situatii in urma unei radiografii panoramice. Maseaua de minte trebuie scoasa in conditiile in care nu are loc sa erupa, lucru care duce la o pozitionare necorespunzatoare pe arcada. In acest caz, pacientii vor intampina o serie de neplaceri precum muscatura gresita, aglomerarea dintilor, ranirea obrazului si mucoasei bucale.

Cand maseaua de minte erupe intr-o pozitie necorespunzatoare pot sa apara carii greu de tratat atat pe molarul de minte, cat si pe dintii alaturati pentru ca zona este dificil de curatat. Nu numai dintii vor fi afectati, ci si nervul, iar durerea resimtita va fi una foarte intensa.

Cand maseaua de minte este semi-inclusa sau foarte cariata trebuie scoasa, fara doar si poate. Pacientii trebuie s stie ca nu trebuie sa astepte pana in momentul in care durerea va fi insuportabila. Un control medical periodic va ajuta medicul sa isi dea seama daca pacientul are nevoie de o asemenea interventie sau nu.

Extractie masea de minte in sector 2 | urgente stomatologice non stop in Obor | Elveto-Dent.ro

extractie masea de minte in sector 2

In plus, este foarte important de stiut faptul ca pacientii nu vor resimti durere in timpul extractiei maselei de minte pentru ca se vor afla sub efectul anesteziei. Maseaua de minte se extrage prin intermediul unui tratament de chirurge dentara, efectuata de catre un medic specialist. Dupa extractie, nu este recomandat ca pacientii sa consume alimente foarte reci, foarte tari, foarte fierbinti si sa fumeze.

Clinica Elveto-Dent.ro asigura pacientilor sai cele mai bune servicii stomatologice, printre care si extractia molarului de minte, una din cele mai problematice si mai greu de tratat masele din cauza pozitionarii in cavitatea bucala.