Migrena – mai mult decat o durere de cap

Apropiatii se inghesuie intotdeauna sa recomande analgezice imediat ce afla ca cineva drag sufera de migrena. Acest lucru se intampla din cauza conceptiei gresite ca migrenele sunt doar dureri de cap foarte agresive.

Apropiatii se inghesuie intotdeauna sa recomande analgezice imediat ce afla ca cineva drag sufera de migrena. Acest lucru se intampla din cauza conceptiei gresite ca migrenele sunt doar dureri de cap foarte agresive. Cand aflati ce se intampla de fapt in creier atunci cand aveti o migrena, va dati seama ca totul este mult prea complicat pentru a fi rezolvat cu o simpla pastila.

Foarte multi oamenii sufera de migrene. In cazul unora migrena a devenit un mod de viata, insa acest lucru nu este deloc sanatos. Fiecare persoana traieste migrenele in mod diferit, insa simptomul cel mai frecvent este pulsatia la nivelul tamplelor, care uneori poate radia catre gat si fata, insa include si greata si sensibilitate la lumina, zgomot si mirosuri. Migrenele dureaza, de obicei, intre 4 si 72 de ore, iar majoritatea oamenilor nu prezinta simptome care sa prevesteasca o viitoare migrena. Aceasta stare poate avea un impact enorm asupra vietii sociale, familiale si asupra carierei.

Exista diferite tipuri de migrena.

In 1988, Societatea Internationala de Cefalee a produs un sistem de clasificare a migrenei si a durerilor de cap care a fost adoptata si de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acest lucru a fost actualizat de atunci si reprezinta o baza stabila pentru definirea tipurilor de dureri de cap. Cele mai frecvente tipuri de migrena se incadreaza in doua categorii: migrena cu aura si migrena fara aura.

Distingerea intre diferitele tipuri de cefalee poate fi dificila. Se pot intalni diferite variante de dureri de cap in anumite momente din viata, din diferite motive. De exemplu, daca aveti o migrena, puteti experimenta si alte tipuri de cefalee. Pastrarea unui jurnal de migrena este foarte utila si poate fi de nepretuit in incercarea de a identifica un anumit tip de cefalee.

Caracterul complex al migrenei inseamna ca tratamentele disponibile sunt variate si difera de la persoana la persoana. In prezent, nu exista niciun remediu pentru migrena. De asemenea, nu exista nicio cauza cunoscuta pentru aparitia migrenei, desi majoritatea oamenilor care se confrunta cu aceasta afectiune, sunt predispuse genetic. Daca suspectati o migrena, cu siguranta veti observa anumiti stimuli declansatori care apar frevent: stresul, lipsa somnului, alcoolul, modificarile hormonale, mediul.