Curatarea interdentara si importanta ei

La Plaza Dent puteti avea parte de un instructaj eficient in ceea ce priveste folosirea instrumentelor de curatare interdentara si nu numai.

Cu siguranta ati auzit la fiecare vizita la clinica stomatologica Plaza Dent sau la oricare alt cabinet ca igienizarea interdentara este o parte necesara din rutina de igiena dentara zilnica. Dar cat de importanta este folosirea atei dentare?

Periajul dintilor de doua ori pe zi este o rutina pentru multi dintre oameni, insa la fel de multi sar peste pasul de curatare utilizand ata dentara. Desi ar putea parea inutil, invatarea utilizarii corecte a atei dentare este imperativa pentru sanatatea orala. In timpul periajului, suprafetele curatate se rezuma doar la dinti si gingii. Ata dentara actioneaza intre dinti, locuri foarte dificil de patruns si igienizat cu periuta de dinti.

Desi pare simplu, chiar si utilizarea atei dentare presupune un pic de practica. Cea mai obisnuita tehnica de utilizare a atei dentare este aceea in care cu ajutorul degetelor, utilizatorul formeaza un U in jurul dintelui, apoi gliseaza usor pentru a elimina reziduurile de mancare. Aceasta miscare trebuie repetata pentru fiecare dinte in parte.

Mai exista ata dentara dispusa pe un dispozitiv din plastic asemanator unei prastii care la un capat are ata dentara, iar la celalalt este prevazut cu o scobitoare. In timp ce acestea nu sunt foarte ecologice, ele sunt perfecte pentru pastrat in poseta sau in masina si utilizate in situatiile limita.

Studiile arata ca periutele interdentare sunt mai eficiente decat ata dentara. aceste unelte au peri mici care incap perfect intre dnti. Concepute dupa principiul periutelor de dinti, doar ca la dimensiuni mult mai mici, pot fi folosite cu usurinta la curatarea interdentara. Pur si simplu, calatiti dupa fiecare utilizare si aruncati dispozitivul odata ce firele se uzeaza.

Irigatoarele orale sau filtrele de apa sunt optiuni minunate pentru cei care nu reusesc sa foloseasca cu succes periutele interdentare. Aceste unelte functioneaza utilizand un jet de apa de inalta presiune pentru curatarea interdentara. In timp ce costurile de achizitie pot fi mai ridicate, este o achizitie unica, o investitie pe viata daca este intretinuta corespunzator.

Curatarea interdentara | servicii de calitate la clinica stomatologica Plaza Dent

curatarea interdentara

Aceasta practica de curatare interdentara poate salva pacientul de la multe interventii complicate si urgente stomatologice ce pot aparea din cauza actiunii bacteriilor acumulate intre dinti. La Plaza Dent puteti avea parte de un instructaj eficient in ceea ce priveste folosirea instrumentelor de curatare interdentara si nu numai. Puteti citi mai multe informatii sau puteti face programari la consultatii accesand plazadent.ro!