Curiozitati despre calculatoare

Oricand doriti sa achizitionati calculatoare ieftine, laptopuri, imprimante sau servere second hand pe care sa le folositi in activitatea de zi cu zi sau in diverse experimente, accesati www.it-sh.ro!

Lumea computerelor este plina de povesti si fapte interesante. Nici nu ar putea fi altfel, deoarece mediul este atat de dinamic, incat astazi atrage atentia intregii planete. Adevarul este ca, indiferent de ceea ce cred unii, stiinta calculatoarelor de astazi este relevanta pentru oamenii din toate varstele si mediile.

  1. Parola calculatoarelor responsabile pentru controlul rachetelor nucleare ale Armatei Statelor Unite a fost, ani de zile, 0000000000.

  2. Primul mouse a fost construit in 1964, fiind fabricat din lemn. A fost fabricat de inginerul Douglas Engelbart si avea forma unei cutii usor voluminoase.

  3. Se estimeaza ca Google consuma anual energia pe care ar consuma-o 200.000 de gospodarii. Si toate acestea pentru a indexa mai putin de 1% din informatiile disponibile pe Internet.

  4. Termenul ”bug” a fost inspirat de o molie. Mai exat, cea care a provocat defectarea computerului Mark III in 1947, o piatra de hotar in istoria tehnologiei informatiei.

  5. In fiecare luna sunt creati mai mult de 6000 de virusi noi.

  6. Lunar se inregistreaza 1.000.000.000 de domenii noi, lucru care face din ce in ce mai grea procedura de gasire a unui nume simplu pentru un site.

  7. Utilizatorii de internet clipesc mai putin decat de obicei, adica de cam 7 ori pe minut, cand media este de 20.

  8. Primul computer mecanic a fost numit ENIAC, a avut 167 de metri patrati si a cantarit 27 de tone.

  9. Exista doua motive pentru care @ a fost inclusa in adresele de e-mail. In primul rand, era un semn grafic rar utilizat si, in al doilea rand, in limba latina inseamna ”in” si dadea adresei un alt inteles.

  10. Tuturor utilizatorilor unui calculator le este usor sa foloseasca comenzile copy/cut si paste din taste si nu din mouse. Aceasta actiune care a salvat milioane de ore pentru utilizatorii din intreaga lume a fost dezvoltata 1981 de catre inginerul Larry Tesler.

Calculatoare ieftine, laptopuri, imprimante sau servere second hand – cele mai bune preturi pe it-sh.ro

servere second hand

Daca toate aceste lucruri au fost descoperit de-a lungul a zeci de ani, azi ne putem bucura de beneficii fara niciun merit. Oricand doriti sa achizitionati calculatoare ieftine, laptopuri, imprimante sau servere second hand pe care sa le folositi in activitatea de zi cu zi sau in diverse experimente, accesati www.it-sh.ro!