Locuri de cazare neobisnuite care trebuie vizitate macar o data in viata

Cazarea la un hotel sau chiar intr-un cort, in aer liber este de domeniul trecutului. Acum turistii cauta atractii bine stabilite, cei cu un spirit de aventura foarte dezvoltat pot alege sa isi petreaca concediul intr-un loc foarte placut si deopotriva inedit.

Cazarea la un hotel sau chiar intr-un cort, in aer liber este de domeniul trecutului. Acum turistii cauta atractii bine stabilite, cei cu un spirit de aventura foarte dezvoltat pot alege sa isi petreaca concediul intr-un loc foarte placut si deopotriva inedit in niste locuri de cazare neobisnuite. In lume exista numeroase hoteluri neobisnuite care le depasesc cu mult pe cele de cinci stele.

Spre exemplu, turistii se pot caza intr-o inchisoare.

Acest lucru se intampla in Olanda si in Anglia, in Het Arresthius respectiv The Oxford Mal, unde cosmarul celor certati cu legea se poate transforma in visul turistilor pasionati de aventura. De asemenea, turistii foarte curajosi si cu o rezistenta fizica buna se pot caza intr-un hotel de gheata, atat in Suedia, cat si in Finlanda si mai nou, in Romania. Ice Hotel, Snow Hotel respectiv Hotelul de Gheata ofera turistilor conditii de cazare deosebite, cu temperaturi de -2 grade Celsius pe timp de noapte.

Turistii aventurosi se pot caza in pestera, in Italia, la Sant Angelo Luxury Resort, fiind un hotel din roca in stilul stramosilor italieni. Daca gheata si pestera nu suna bine, poate ca turistii ar dori sa se cazeze intr-o cabana in copac. Casutele in copac sunt populare in Franta la Bois Landry, in Hawaii la Tree Houses si in China. Aici conditiile de cazare nu implica electricitate, canalizare, insa implica foarte multa relaxare.

In Suedia este disponibila cazarea intr-o cabana pe apa, in vreme ce in Statele Unite este disponibila cazarea sub apa, intr-o cabana Jules, denumita dupa celebrul Jules Verne. Poate cele mai tari senzatii le vor simti turistii care aleg sa isi petreaca cateva nopti, sau macar una, intr-un hotel zburator, precum Jumbo Jet Hotel din Suedia sau Airplane Suite din Olanda. Aceste hoteluri sunt destinate gusturilor rafinate, turistilor cu adevarat greu de impresionat.

Nu in ultimul rand, este posibila si cazarea intr-un turn TV, in Olanda, mai exact in Rotterdam, o atractie turistica pentru oameni din intreaga lume deoarece ofera cazare in camere situate la o inaltime de aproximativ 100 de metri.