Ingrijirea dintilor de lapte

Stomatologie pediatrica in Bucuresti | stomatologiecopiisector3.ro

Toate asociatiile stomatologice din lume recomanda ca vizitele la cabinetul stomatologic sa inceapa de la 1 an sau odata cu aparitia primului dinte. Cu toate acestea, chiar daca nu exista nicio problema dentara, este necesara o grija corespunzatoare pentru dintii si gingiile copilului. Desi acestia vor cadea in jurul varstei de 6 ani, pana atunci il vor ajuta pe cel mic sa vorbeasca si sa mestece bine.

Ingrijirea dintilor ar trebui sa cuprinda:

  • Periajul cu apa dupa ce apare primul dinte. Pentru a creea o rutina, puteti face acest lucru chiar inainte sa apara dintii, cu un pansament steril inmuiat in apa, cu ajutorul caruia sa masati gingiile bebelusului.
  • Ar fi ideal ca in timpul noptii copilul sa nu primeasca lapte praf, ceai, suc sau orice alta bautura indulcita. Noaptea este de preferat sa se continue alaptarea sau puteti oferi apa doar daca copilul cere, nu inlocuind o masa.
  • Copiii peste 2 ani ar trebui sa-si spele singuri dintii. Cu putina pasta si o periuta moale, acestia pot invata periajul corect si eficient inca de la varste fragede.
  • Daca este necesar un anumit tratament medicamentos, se recomanda ca dupa administrare dintii sa fie spalati pentru ca zaharul din unele medicamente poate fi acid si daunator smaltului dintilor.

De asemenea, pentru mentinerea unei danturi sanatoase este recomandat ca dieta copiilor sa fie sanatoasa si bogata in fructe si legume, iar gustarile dulci sa fie mult limitate. Hidratarea are un rol esential, de aceea copii trebuie sa bea multa apa. Periajul zilnic si controalele stomatologice regulate nu ar trebui sa lipseasca din obiceiurile sanatoase transmise copiilor.

Stomatologie pediatrica in Bucuresti | stomatologiecopiisector3.ro

Clinica dentara Dental Crown Health ofera servicii de stomatologie pediatrica in Bucuresti. Cu o echipa bine pregatita atat in domeniul medical, cat si in tehnici blande de lucru cu copiii, rezultatele interventiilor vor fi de un real succes, iar copiii vor avea cel mai frumos zambet! Apelati la Dental Crown Health, cabinet stomatologic pentru copii sau accesati www.stomatologiecopiisector3.ro si faceti o programare la consultatie!