Implanturi versus coroane dentare: care este cea mai buna varianta?

Operatia de implant dentar, in parte pentru ca este mai invaziva, dureaza mai mult

Decizia de a alege intre coroane dentare si implanturi, nu se rezuma doar la selectia unei preferinte personale sau a ceea ce se potriveste cel mai bine cu propriul buget. In timp ce ambele sunt solutii eficiente pentru a reface un dinte, nu sunt deloc la fel.

Intelegerea diferitelor utilizari ale coroanelor dentare si ale implanturilor ar putea face, cu adevarat, diferenta. In situatiile in care oricare dintre ele ar functiona, exista argumente pro si contra pentru fiecare dintre ele.

In cele din urma, doar un medic dentist poate ajuta un pacient sa faca cea mai buna alegere, in acest sens.

Implanturile vs coroane dentare – care dintre cele doua prezinta avantaje, pe termen lung?

Fixarea unei coroane dentare este, de obicei, un proces in doua parti:

Dentistul pregateste dintele la prima programare si ii pune o coroana temporara. In urmatoarea saptamana sau doua, folosind amprentele dintelui original al pacientului, coroana permanenta este creata intr-un laborator.

La o a doua programare, dentistul aplica coroana permanenta la locul ei. De obicei, pacientul revine la alimentatia normala dupa cateva zile de disconfort minor, atunci cand sunt sugerate alimente moi.

Operatia de implant dentar, in parte pentru ca este mai invaziva, dureaza mai mult. Dupa ce a fost forat si plasat stalpul, trebuie sa treaca suficient timp pentru ca osul sa fuzioneze cu implantul, ceea ce poate dura saptamani.

In cazul in care sunt necesare grefe de os, pot trece chiar luni. In acest timp, o coroana temporara se aseaza deasupra implantului. Ulterior, se ataseaza coroana permanenta.

Este posibil ca o coroana sau un implant sa trebuiasca sa fie inlocuite la un moment dat, dar ambele ofera un raport calitate-pret bun.

Dintii din spate prezinta, de obicei, mai multa uzura din cauza mestecatului, asa ca vor fi de obicei primii care se vor uza. Coroanele dureaza intre 5 si 15 ani. Implanturile pot dura mai mult de 25 de ani.

In ceea ce priveste preturile, implanturile sunt considerabil cu mult mai costisitoare, insa longevitatea lor este mai mare, in comparatie cu cea a coroanelor dentare. Totusi, pentru o interventie reusita, cea mai buna recomandare, in acest sens, este facuta de medicul stomatolog.