Durerea dupa implantul dentar: cat dureaza si ce pot face pacientii pentru a ameliora?

Toti cei aflati in cautarea unui medic pentru o astfel de interventie, ar trebui sa arunce un ochii pe CabinetStomatologicSector2.ro.

Medicina a evoluat in ultimii ani, iar echipamentele de ultima generatie folosite in majoritatea cabinetelor ofera o garantie a sucesului tratamentelor. In plus, pacientii nu mai resimt nicio durere gratie materialelor de calitate utilizate. Durerile resimtite in timpul unui implant dentar sunt practic inexistente, discomfortul aparand insa in momentul disparitiei efectului anestezic.

Sfaturi pentru diminuarea durerii dupa implantul dentar

Foarte multi pacienti la cat de dureroasa se zvoneste a fi aceasta interventie chirurgicala. In realitate, acest mit este complet neadevarat, durerile incep sa isi faca simtita prezenta la cateva ore dupa terminarea inserari surubului din titan.

In functie de gradul de complexitate al interventiei, durerea resimtita de pacienti poate varia. In vreme ce unii accepta cu stoicism situatii, altii ajung sa se confrunte chiar si cu invinetirea si umflarea fetei.

De regula, durerea dispare in maxim 3-5 zile, perioada in care pacientii sunt nevoiti sa urmeze tratamentul medicamentos. Acestia pot apela cu incredere la pastilele antiinflamatoare care ajuta la calmarea durerilor si la vindecarea mult mai rapida a organismului.

Alimentatia joaca si ea un rol important in controlarea nivelului de durere resimtit. Medicii de la Elveto Dent, spre exemplu, un cabinet stomatologic din sectorul 2 al capitalei recomanda, in primele zile, produsele lichide aflate la o temperatura potrivita pentru a nu agresa zona interventiei cu alimente mult prea solide sau prea calde.

Implant dentar | cabinet stomatologic din sectorul 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

Implantul dentar

Fumatul este strict interzis in perioada imediat urmatoare pentru ca nicotina din tigari impiedica vindecarea eficienta si rapida a zonei inciziei. Gingia reuseste astfel sa se refaca mult mai repede si astfel pacientii se pot bucura de un zambet curat si stralucitor.

Toti cei aflati in cautarea unui medic pentru o astfel de interventie, ar trebui sa arunce un ochii pe CabinetStomatologicSector2.ro. Clinica a reusit sa se mentina in topul celor mai performante clinici la nivel european, prin calitatea actului medical timp de peste 15 ani. Pentru succesul tratamentului, se recomanda alegerea unor medici cu experienta in domeniu care stiu sa ofere cele mai potrivite solutii indiferent de problemele aparute.