Ghid de selectie pentru masuta de cafea

Masuta de cafea este o piesa de mobilier prezenta in fiecare casa

Masuta de cafea este o piesa de mobilier prezenta in fiecare casa. Varietatea de marimi, materiale si forme pe care o ofera piata moderna poate satisface nevoile fiecarui consumator, dar il poate si incurca.

Ca punct de plecare in restrangerea alegerii, mai intai se acorda atentie dimensiunilor camerei, mobilierului existent si, in special, canapelei, deoarece masuta de cafea este asezata langa ea. Se va masura distanta de la podea pana la partea de sus a sezutului.

Inaltimea mesei de cafea

De regula, masuta de cafea trebuie sa fie cu 5-10 cm mai mica decat sezutul canapelei.  Masutele mici de cafea au devenit populare in ultimii ani ca alegere preferata pentru locuintele moderne. Avantajul lor este ca nu ocupa vizual volumul camerei, iar profilul lor redus permite solutii de design mai extravagante.

Forma si dimensiunea masutei de cafea

Ca si in cazul alegerii inaltimii, aici se iau in considerare canapeaua si alte piese de mobilier disponibile. Desi dimensiunea variaza in anumite limite, cu forma exista mai multa libertate de alegere. Iata 3 puncte principale:

Masuta de cafea in prezenta unei canapele drepte standard

In acest caz, singura limitare este lungimea canapelei. In functie de aceasta, se va lua in considerare lungimea masutei de cafea, care ar trebui sa fie intre ½ si 2/3 din lungimea canapelei.

Masuta de cafea in prezenta unei canapele in forma de L

Aici regula este aceeasi ca in exemplul anterior, dar cu conditia sa se ia in considerare lungimea nu a intregii canapele, ci a partii situate orizontal.

Masuta de cafea in prezenta unei canapele de colt (coltar)

In aceasta situatie se tine cont doar de lungimea de pe o parte a canapelei. Se recomanda ca masuta de cafea sa aiba forma rotunda sau patrata pentru a urma simetria mobilierului tapitat.

Material pentru masuta de cafea

Cele mai utilizate materiale pentru realizarea unei masute de cafea sunt sticla, lemnul si metalul. Alegerea materialului potrivit depinde in principal de stilul interior in care este mobilata locuinta, precum si de preferintele personale.

Daca este vorba de o casa cu o zona limitata, se recomanda o masuta de cafea din sticla, deoarece nu ocupa vizual volumul camerei. In casele mai traditionale, se gasesc adesea mese din lemn in diferite culori. Acestea completeaza stilul clasic si adauga confort. Masutele metalice, precum si cele in combinatie cu lemnul sunt preferate in casele moderne si industriale.