De ce avem nevoie de magneziu?

Magneziul este un mineral important, jucand un rol in peste 300 de reactii enzimatice din corpul uman

Magneziul este un mineral important, jucand un rol in peste 300 de reactii enzimatice din corpul uman. Numeroasele sale functii includ ajutarea functiei musculare si nervoase, reglarea tensiunii arteriale si sustinerea sistemului imunitar.

Un corp adult contine in jur 25 grame (g) de magneziu, din care 50-60% este stocat de sistemul osos. Restul este prezent in muschi, tesuturi moi si fluide corporale. Multi oameni nu au suficient magneziu in dieta lor, desi simptomele carentei sunt mai putin frecvente la persoanele sanatoase.

Medicii leaga deficienta de magneziu de o serie de complicatii de sanatate, astfel incat oamenii ar trebui sa urmareasca sa-si atinga nivelurile zilnice recomandate de magneziu.

Migdalele, spanacul si nucile de caju sunt unele dintre alimentele cu continut ridicat de magneziu. Daca o persoana nu poate obtine suficient magneziu prin dieta sa, medicul poate recomanda administrarea de suplimente.

Beneficii

Magneziul este unul dintre cele 7 macrominerale esentiale. Aceste macrominerale sunt minerale pe care oamenii trebuie sa le consume in cantitati relativ mari – cel putin 100 de miligrame (mg) pe zi. Micromineralele, cum ar fi fierul si zincul, sunt la fel de importante, dar oamenii au nevoie de ele in cantitati mai mici.

Magneziul este vital pentru multe functii ale corpului. Obtinerea suficienta a acestui mineral poate ajuta la prevenirea sau tratarea bolilor cronice, inclusiv boala Alzheimer, diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare si migrenele.

Sanatatea oaselor

In timp ce majoritatea cercetarilor s-au concentrat pe rolul calciului in sanatatea oaselor, magneziul este, de asemenea, esential pentru formarea osoasa sanatoasa. Magneziul poate imbunatati sanatatea oaselor atat direct, cat si indirect, deoarece ajuta la reglarea nivelului de calciu si vitamina D, care sunt alti 2 nutrienti vitali pentru sanatatea oaselor.

Sanatate cardiovasculara

Corpul are nevoie de magneziu pentru a mentine sanatatea muschilor, inclusiv a inimii. Cercetarile au descoperit ca magneziul joaca un rol important in sanatatea inimii. Persoanele care primesc magneziu la scurt timp dupa un atac de cord au un risc mai mic de mortalitate.