Cum introducem alimentele solide in alimentatia bebelusului?

Administrarea alimentelor solide in timpul primului an sunt menite sa completeze laptele matern, nu sa aiba prioritate sau sa inlocuiasca alaptarea.

Daca copilul refuza alimentele solide, incercati din nou dupa o perioada (o saptamana sau doua), de preferat cu un alt aliment. Unii copii pot refuza alimentele solide pana la 8-9 luni sau chiar mai mult.

Inlocuiesc alimentele solide laptele matern?

alimentele solide

Administrarea alimentelor solide in timpul primului an sunt menite sa completeze laptele matern, nu sa aiba prioritate sau sa inlocuiasca alaptarea. Este mai mult o modalitate de a adauga anumite texturi la alimentatia bebelusului, pentru a permite noi experiente si pentru a ajuta la dezvoltarea bebelusului. Copilul ar trebui sa aiba in continuare acces la laptele matern, care ar trebui sa fie sursa principala de nutritie in primul an.

Cat de des si cat de mult?

Introduceti alimente solide treptat. Odata ce le-a acceptat (s-ar putea sa dureze ceva timp), continuati sa alaptati cat mai des inainte si adaugand alimente solide, acest lucru crescand apetitul bebelusului. Cateva bucatele, o data pe zi sunt suficiente la inceput.

Daca copilul este mai mic de un an (si nu este intarcat), aveti intotdeauna grija inainte de a introduce alimente solide. Cel mai bine functioneaza hranirea cu alimente solide dupa aproximativ o ora dupa ce ati alaptat. Daca alaptati inainte, puteti continua sa va hraniti bebelusul pana cand va fi satul. Majoritatea bebelusilor vor echilibra aportul de lapte cu aportul de alimente solide daca vor fi hraniti in acest mod.

Ce se intampla daca bebelusul meu refuza alimentele solide?

Bebelusii sunt greu de obisnuit cu alimente solide. Nu este neobisnuit ca la bebelusii care au sensibilitati alimentare sa dureze mai mult pana cand vor accepta alimentele solide. Aceasta „incetinire” poate fi modul lor de a se proteja pana cand sistemul digestiv este pregatit sa accepte alimente noi.

Atata timp cat bebelusul tau continua sa creasca in greutate, laptele matern isi indeplineste nevoile. Alimentele solide din timpul primului an ar trebui doar sa completeze laptele matern. Laptele ar trebui sa fie in continuare sursa principala de nutritie a primului an.