Cele mai inspirationate filme, despre cei mai cunoscuti atleti

Filmele despre sportivi nu sunt niciodată doar simple biografii – sunt povești ale spiritului uman care triumfă în fața adversității, sau metafore ale omului de rand care se loveste de prejudecati si invidie.

Aceste filme inspiră prin exemple de individualism excepțional, promovand cele mai de pret calitati ce fac posibila evolutia, si anume: munca, daruirea si ambitia. Iata cateva dintre cele mai inspirationale filme, despre cei mai indragiti sportivi:

Cinderella Man (2005)

În timpul Marii Depresiuni, fostul boxer James J. Braddock (Russell Crowe) lucrează ca zilier până când fostul său manager Joe Gould (Paul Giamatti) îi prezinta o oferta ce presupune reluarea activitatii in ring.

După ce câștigă meciul, Braddock capata succesul in domeniul boxing-ului, dar este nevoit sa se plieze si pe dorintele sotiei, Mae (Renée Zellweger), care se teme pentru siguranta lui.

Ford V Ferrari (2019)

Designerul auto american Carroll Shelby și neînfricatul pilot de curse britanic Ken Miles luptă împotriva interferențelor corporative, a legilor fizicii și a propriilor demoni personali pentru a construi un vehicul revoluționar pentru Ford Motor Co. Împreună, ei plănuiesc să concureze împotriva mașinilor de curse ale lui Enzo Ferrari la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, în Franța, în 1966.

Tonya (2017)

În 1991, Tonya Harding devine prima femeie americană care realizează un triplu axel în timpul unei competiții de patinaj artistic. În 1994, lumea ei se prăbușește atunci când fostul ei soț conspiră pentru a o răni pe Nancy Kerrigan, o altă aspiranta la olimpice, printr-un atac prost conceput care o obligă pe tânără să se retragă de la campionatul național. Viața și moștenirea lui Harding se pătează instantaneu, ea fiind asociată pentru totdeauna cu unul dintre cele mai problematice scandaluri din istoria sportului.

Alte mentiuni onorabile: The Fighter (2010), Million Dollar Baby (2004), Raging Bull (1980), Ali (2001), Rush (2013), Senna (2010), Heart Like A Wheel (1983), Rudy (1993), Race (2016) si Million Dollar Arm (2014).