Care sunt etapele unui implant dentar?

Procedura trebuie sa fie realizata de medici specializati si cu experienta, echipa PlazaDent.ro fiind formata din astfel de medici dentisti.

Lipsa unuia sau a mai multor dinti are efecte negative atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al sanatatii. De aceea, realizarea unui implant dentar in Bucuresti la clinica Plaza Dent poate fi solutia cea mai potrivita in aceasta situatie.

Partea estetica afectata de lipsa dintilor va avea un impact negativ important asupra stimei de sine, in timp ce masticatia defectuoasa va influenta sanatatea din punct de vedere gastroenterologic. In plus, in timp, osul maxilarului se va resorbi, astfel ca o inlocuire a dintilor lipsa va fi foarte dificila sau chiar imposibila.

Prin urmare, alegerea unui implant dentar este solutia ideala, acesta reprezentand cea mai moderna si eficienta metoda de inlocuire a dintilor lipsa. Iar pentru ca succesul sa fie garanta, aceasta procedura trebuie sa fie realizata de medici specializati si cu experienta, echipa PlazaDent.ro fiind formata din astfel de medici dentisti.

Etapele tratamentului de implant dentar

  • Consultatia

Aceasta prima etapa are rolul de a identifica si diagnostica problemele dentare. Astfel se vor rezolva aceste probleme in ordinea gravitatii acestora, pe baza unui plan de tratament. Ulterior vor fi stabiliti si pasii pentru efectuarea tratamentului de implant.

  • Analize de sange

Tinand cont ca implantul dentar se realizeaza tot printr-o operatie chirurgicala, chiar daca aceasta este minim invaziva, pregatirea initiala trebuie facuta la fel ca in cazul oricarei alte astfel de operatii. De aceea, pentru siguranta pacientilor si pentru reusita procedrii, medicii de la Plaza Dent, o clinica stomatologica din sector 6 recomanda efectuarea unui set de analize de sange inainte de inceperea acestui tratament.

  • Asanarea cavitatii orale

Aceasta etapa consta in eliminarea oricaror altor probleme dentare, mai ales daca este vorba despre infectii. Asanarea cavitatii orale este o etapa foarte importanta in acest tratament deoarece implantul dentar este un dispozitiv steril, astfel ca are nevoie de un mediu steril pentru a fi inserat.

Clinica stomatologica din sector 6 | Implant dentar in Bucuresti | PlazaDent.ro

implant dentar in Bucuresti

  • Inserarea implantului dentar

Aceasta etapa reprezinta plasarea implantului in osul maxilarului, printr-o procedura chirurgicala nedureroasa si minim invaziva.

  • Lucrarea definitiva

Dupa asteptarea unei perioade de timp pentru vindecarea si acceptarea implantului dentar de catre organism, urmeaza etapa finala, de atasare a coroanei dentare.