Cand este necesar tratamentul de endodontie la microscop si de ce?

Fiecare parte si afectiune a dintelui ar trebui tratate diferit, motiv pentru care au fost dezvoltate mai multe specializari in sectorul stomatologiei, iar una dintre acestea este si endodontia, care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor de la interiorul dintelui – pulpa dentara, radacina dentara si tesuturile inconjuratoare.

Acest tip de tratament mai este cunoscut si sub denumirea de tratament de canal, care reprezinta o practica des intalnita in cabinetele stomatologice, putand fi realizata de orice medic dentist. Cu toate acestea, exista si situatii mai complicate, care au nevoie de expertiza unui specialist endodont, motiv pentru care cei care se afla intr-o astfel de situatie ar putea apela la serviciile de endodontie din sectorul 6, de la clinica Plaza Dent.

Cand sunt necesare tratamente speciale de endodontie?

De obicei, tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dintelui este inflamata sau infectata, din cauza unei carii profunde, a tratamentelor dentare repetate pe dinte sau a unei fisuri sau fracturi a dintelui. Cand medicul dentist considera ca tratamentul unui dinte (sau al mai multor dinti) este prea complex sau ca nu dispune de dotarile tehnice adecvate, acesta va recomanda consultatia de specialitate a unui endodont.

Locuitorii Capitalei pot gasi un astfel de specialist in echipa clinicii PlazaDent.ro. Acesta dispune de cunostinte mai detaliate legate de solutiile si tratarea afectiunilor pulpei dentare, avand totodata la indemana echipamente de tehnica medicala performante, care sa faciliteze diagnosticarea si tratarea afectiunilor respective.

Un astfel de echipament este microscopul clinic, care este utilizat pentru a gasi canalele calcificate sau blocate, a reduce dimensiunea gaurii (accesului) facute in dinte sau in coroana, pentru confirmarea diagnosticelor (fractura, perforatie sau resorbtie) sau pentru a curata cu precizie canalele in timpul operatiei apicale.

Endodontie din sectorul 6 | stomatologie din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Endodontie din sectorul 6

Deoarece clinica de stomatologie din sectorul 6 dispune de echipamente medicale ultramoderne, pentru a putea asigura tratamente pentru orice tip de afectiune dentara, pot fi efectuate si interventiile complexe de endodontie.

Cu toate ca aceste interventii speciale nu sunt necesare in toate cazurile, pot fi foarte utile pentru indepartarea canalului radicular, chirurgia apicala, examinarea diagnostica sau cazurile de traume dentare.