Blugii largi – ghid de buna purtare

Pantalonii cu pense, pantalonii tip cargo, jeggings, leggings, pantalonii din catifea, blugi evazati sau straight… era blugilor slim se pare ca este de foarte multa vreme in spatele nostru. Femeile urmeaza mereu tendintele, dar se gandesc mai ales la confort.

Nimic uimitor deci ca si piesele vestimentare din denim sunt cele care urmeaza si ele aceste tendinte. Si in anul 2023, blugii vor fi si mai ampli! Dar oare cum se poarta acestia cu stil?

Blugii foarte largi.

Printul tuturor blugilor largi este modelul evazat, larg! Blugii evazati isi au radacinile in anii 1970, cand femeile au inceput sa poarte pantaloni la fel de mult ca barbatii. Cu talie inalta, medie sau joasa, depinde de gusturi. Singura cerinta este un model care sa se evazeze pana la glezna. Pentru a-i purta asa cum trebuie, trebuie sa se bage bluza inauntru sau sa se opteze pentru una cropped. In ceea ce priveste pantofii, cele mai sic sunt platformele si cizmele. O piesa esentiala pentru dressing care pune in valoare orice tip de corp.

Cum se poarta blugii evazati?

O versiune mai de baieti, gen anii 1990. Cu talia joasa, cu buzunare, cu sireturi sau cu partea de jos foarte evazata… este momentul de a purta un top cropped pentru a purta asa cum trebuie o pereche de blugi in stil nineties. Arata cel mai bine cu bascheti pentru un look mai de tomboy sau cu botine pentru un efect mai grunge.

Blugii drepti largi.

La fel ca si precedentul model, blugii drepti largi sunt si ei o mostenire a anilor 1990. Se poarta cu un pulover mai slim sau mai mini sau cu o geaca pana in talie care sa structureze silueta. Si gratie taliei lor inalte, blugii drepti si largi in partea de jos sunt cei care alungesc picioarele si ajuta la obtinerea unei siluete zvelte. Pentru a sparge putin efectul casual si pentru a obtine cele mai sic tinute, se pot purta si alaturi de o geaca tip blazer si de o camasa draguta. In picioare se pot purta botine tip Dr. Martens sau bascheti. Dar se pot purta si pantofi tip escarpen pentru a completa de minune o tinuta cu blazer.