Beneficiile ghimbirului in dieta

Beneficiile ghimbirului s-au facut cunoscute pentru proprietatile sale medicinale de secole.

Azi, ghimbirul este un ingredient comun in bucataria asiatica si indiana. Cu toate acestea, Beneficiile ghimbirului s-au facut cunoscute pentru proprietatile sale medicinale de secole. Aceasta planta are o istorie lunga de utilizare pentru ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi greata, pierderea poftei de mancare si durerea. Radacina sau tulpina subterana (rizom) a plantei de ghimbir poate fi consumata in stare proaspata, pudra, uscata ca si condiment, sub forma de ulei sau ca suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, alaturi de cardamom si turmeric.

Iata, in continuare, o analiza a posibilelor beneficii pentru sanatate ale ghimbirului:

Beneficiile ghimbirului

Consumul de fructe si legume de toate tipurile a fost mult timp asociat cu un risc redus al starilor de sanatate legate de stilul de viata. Multe studii au sugerat ca o crestere a consumului de alimente vegetale, cum ar fi ghimbirul, scade riscul obezitatii, al diabetului, bolilor de inima, mentinand, in acelasi timp, un ten si un par sanatos, o energie sporita si o greutate mai mica.

1) Probleme digestive

Compusii fenolici din ghimbir ajuta la ameliorarea iritatiei gastrointestinale, la stimularea productiei de saliva si a secretiilor bilei si la suprimarea contractiilor gastrice si a miscarii alimentelor si a fluidelor prin tractul GI.

2) Greata

Consumul de ghimbir crud sau consumul de ceai de ghimbir este un remediu excelent pentru greata in timpul tratamentului pentru cancer. Ceaiul din ghimbir poate ajuta la ameliorarea greturilor si in recuperarea din timpul unei gripe. Femeile gravide care se confrunta cu greata de dimineata pot folosi in siguranta ghimbir pentru a ameliora greata si varsaturile. In timpul anotimpului rece, consumul de ceai de ghimbir este o modalitate buna de a va mentine organismul cald. Este diaforetic, ceea ce inseamna ca promoveaza transpiratia, lucrand pentru a incalzi corpul din interior.

3) Reducerea durerii

Un studiu care a implicat 74 de voluntari, efectuat la Universitatea din Georgia, a constatat ca ghimbirul reduce cu 25% durerea musculara indusa de exercitii fizice. De asemenea, s-a constatat ca ghimbirul reduce simptomele dismenoreei (durere severa in timpul ciclului menstrual). Intr-un alt studiu, 83% dintre femeile care au luat capsule de ghimbir au raportat ameliorari ale simptomelor durerii.

4) Inflamatia

Ghimbirul a fost folosit de secole pentru a reduce inflamatia si pentru a trata afectiunile inflamatorii.

Un studiu publicat in revista Cancer Prevention Research a constatat ca un supliment de radacina de ghimbir administrat la voluntari a redus marcatorii de inflamatie la nivelul colonului in decurs de o luna. Cercetatorii au explicat ca prin scaderea inflamatiei, riscul de aparitie a cancerului de colon este, probabil, mai mic. Ghimbirul trateaza, de asemenea, inflamatia asociata cu osteoartrita.