Avantaje asigurate de un aparat dentar ieftin

Pentru ca tratamentul cu un aparat dentar necesita multa rabdare si mult timp, este important research-ul in ceea ce priveste un cabinet profesional si de incredere, care sa ofere inclusiv servicii solicitate pe ramura de ortodontie.

Ortodontia este unul dintre domeniile de baza al stomatologiei, ocupandu-se de sanatatea si estetica dintilor, prin aplicarea aparatelor dentare.

Avantajele unui aparat dentar

Cand se ia in calcul inceperea unui tratament ortodontic, in urma unei consultatii, se stabilesc, in prima instanta, problemele ce necesita o astfel de solutie.

Dintii strambi pot da batai de cap anumitor persoane, si nu doar din motive estetice, deoarece niste dinti inghesuiti pot insemna posibilitatea aparitiilor unui numar mai mare de carii, in urma imposibilitatii de curatare corecta a spatiilor interdentare;

Ocluzia este o alta problema de natura ortodontica, care netratata poate duce la fracturarea dintilor, prin ciobire, sau chiar a maxilarului, iar in functie de tipul acesteia, poate influenta masticatia, sau chiar fonetica, spre exemplu o persoana cu muscatura deschisa poate intampina dificultati in vorbire.

Asadar, avantajele clare ale purtarii unui aparat dentar, stau la baza rezolvarii anomaliilor sau problemelor de estetica ale pacientilor, lasandu-i pe acestia cu o reordonare fireasca si mult mai atractiva a propriei danturi.

Tipuri de aparat dentar

Luarea in calcul a inceperii unui tratament ortodontic poate ridica semne de intrebare in ceea ce priveste pretul, insa in functie de modelul dorit, se poate opta si pentru un aparat dentar ieftin. Dupa stabilirea nevoilor unui potential purtator de aparat, sau chiar de preferinte, se pot recomanda mai multe tipuri. Cateva dintre acestea includ:

  • Aparat dentar mobil (este, de obicei, purtat de catre prescolari in cazul malocluziilor severe sau diformitatiilor dento-faciale);

  • Aparat dentar metalic (este, in general, varianta cea mai indragita, fiind accesibil la pret si rezistent);

  • Aparat dentar safir (acest tip este similar cu varianta metalica, totusi diferenta fiind facuta de transparenta bracketilor, ce ofera un aspect mai placut);

  • Aparat dentar Invisalign (tehnologie de ultima generatie, care consta in purtarea mai multor gutiere transparente, astfel evitand orice disconfort, acestea putand fi date jos in timpul mesei sau igienizarii zilnice).

Aparat dentar ieftin | clinica dentara Elveto-Dent | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Pentru ca tratamentul cu un aparat dentar necesita multa rabdare si mult timp, este important research-ul in ceea ce priveste un cabinet profesional si de incredere, care sa ofere inclusiv servicii solicitate pe ramura de ortodontie. Un exemplu este clinica dentara Elveto-Dent, ce cuprinde toate ariile stomatologice. Mai multe detalii pe Elveto-Dent.ro