Disuria (urinarea dureroasa): cauze si metode de tratament
Remedii naturiste pentru tratarea disuriei
Multi oameni au episoade ocazionale de disconfort la urinat, dar atunci cand va confruntati cu dureri in timpul urinarii, este posibil sa suferiti de o afectiune cunoscuta sub numele de disurie. Disuria este sentimentul de durere, arsura sau disconfort, in timpul urinarii, la nivelul tubului care transporta urina din vezica urinara (uretra) sau zona din jurul organelor genitale (perineu).
Cauzele disuriei
Disuria este o nu este o boala in sine, ci doar un simptom al altor boli. Afectiunea este foarte frecventa la barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani. Femeile fiind mai predispuse decat barbatii. Cele mai frecvente cauze de urinare dureroasa la femei este infectia tractului urinar din cauza bacteriilor. La barbati, uretrita si anumite conditii ale prostatei pot cauza aceasta problema.
Conditiile clinice care pot provoca dureri la urinare sunt: pietrele la rinichi, chlamydia, cistita (infectia vezicii urinare), herpesul genital, infectiile renale, prostatita (inflamatie prostatei), bolile cu transmitere sexuala (BTS) si infectiile vaginale.
Un diagnostic corect va ajuta la determinarea cauzei si la prescrierea unui tratament adecvat. In acelasi timp, anumite remedii naturale pot ajuta la prevenirea si tratarea durerii asociata cu disuria.
Disuria poate fi tratata natural
-
Reglati aportul zilnic de apa pentru a ajuta la vindecarea urinarii dureroase. Apa va ajuta la rezolvarea problemei prin spalarea bacteriilor cauzatoare de infectii precum si a toxinele din organism. Mai mult decat atat, apa va preveni deshidratarea, lucru care va poate agrava starea. Apa va reduce, de asemenea, orice exces de caldura din organism la un nivel normal si la o urinare frecventa.
-
Beti multa apa pe tot parcursul zilei. De asemenea, puteti manca fructe si legume pe baza de apa. Supele, piureurile, sucurile si ciorbele, va vor ajuta, de asemenea, la mentinerea unui corp hidratat.
-
Otetul de mere are proprietati antibacteriene si antifungice care ajuta la combaterea infectiei care cauzeaza urinarea dureroasa. Mai mult decat atat, este o sursa bogata de enzime, potasiu si alte minerale utile si ajuta la restabilirea echilibrului natural al pH-ului organismului.
-
Bicarbonatul de sodiu poate ajuta, de asemenea la ameliorarea disuriei. Acest compus alcalin ajuta la reducerea aciditatii urinei, care, la randul sau, ajuta la ameliorarea senzatiei de arsura din timpul urinarii. In plus, acesta ajuta si la echilibrarea nivelului pH-ului organismului.
-
Iaurturile neindulcite cu culturi active sunt de asemenea de ajutor. Culturile active, ajuta la mentinerea si dezvoltarea bacteriilor sanatoase.
-
Aceasta ajuta in lupta cu orice infectie care poate provoca aceasta stare si ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos al pH-ului vaginal.