Solutii pentru un calculator prea lent

Calculatoarele si laptopurile isi incetinesc functionarea odata cu varsta.

Calculatoarele si laptopurile isi incetinesc functionarea odata cu varsta. Cand ar trebui sa ne ingrijoram de acest lucru? Daca sa porniti un computer dureaza 4-5 minute, atunci ar fi timpul sa luati atitudine si sa-i imbunatatiti functionarea. Acest „comportament” este anormal si nu trebuie tolerat, ci intervenit cat mai curand posibil.

Prima reactia ar fi sa va orientati catre laptopuri second hand sau noi, iar daca va permite bugetul mergeti pana la capat cu acest plan. In caz contrar, incepeti prin a curata dispozitivul si la exterior si la interior. O curatare eficienta dureaza aproximativ doua ore. Incepeti prin a elimina virusii si eliberati spatiul hard disk-ului. Daca functionarea dispozitivului este in continuare lenta, este necesara o igienizare mai profunda si poate chiar o resetare sau reinstalare a sistemului de operare. Aplicati aceste solutii progresiv. Daca prima metoda nu va ofera satisfactie, folositi a doua. Reinstalarea sistemului de operare este rezervata cazurilor problematice.

Prima cauza a incetinirii functionarii este instalarea prea multor programe

laptopuri second hand

Fiecare program nou instalat incetineste dispozitivul. Dimpotriva, fiecare program dezinstalat, il accelereaza. Ca regula generala, trebuie eliminate multe programe pentru a observa o accelerare accentuata. Toate aceste manipulari s-ar putea sa nu fie suficiente, deoarece un calculator vechi sufera de alte probleme ce necesita rezolvare complexa. Curatati registrul de baza, organizati memoria RAM si eliminati virusii. Daca pasii anteriori au esuat si calculatorul ramane in continuare foarte lent, ultima solutie este reinstalarea sistemului de operare. Expertii apreciaza aceasta metoda ca fiind radicala, intrucat dupa resetare dispare totul din memoria computerului daca nu este securizata corespunzator sau stocata pe un hard disk extern sau un stick USB.

Pentru pasionatii IT toate aceste proceduri sunt destul de simple, insa pentru necunoscatori ar putea da destul de multe batai de cap. Pentru o curatare eficienta, adresati-va specialistilor, iar daca optati pentru achizitia unui nou dispozitiv, nu uitati sa accesati www.it-sh.ro pentru a consulta lista de calculatoare si laptopuri ieftine.