Principalele criterii pe care ar trebui sa le indeplineasca uniformele medicale

Purtarea de uniforme medicale de toti angajatii care lucreaza in sectorul medical este esentiala, atat pentru a reprezenta cu demnitate meseria pe care o practica, dar si pentru a-si proteja propria sanatate si chiar sanatatea celor dragi.

Prin urmare, cadrele medicale ar trebui sa acorde atentie anumitor criterii pe care ar trebui sa le indeplineasca uniformele medicale astfel incat sa isi poata desfasura activitatea in siguranta si fara nicio constrangere. Unele dintre cele mai importante aspecte pe care acestea ar trebui sa le respecte sunt:

  1. Confortul

Desi poate parea un aspect mai putin important, confortul resimtit de medici si asistente in momentul in care poarta o anumita uniforma medicala sau halat medical este foarte important. Acesta le va ajuta sa se concentreze pe nevoile pacientilor si alegerea celor mai bune solutii de tratament pentru acestia.

In plus, programul aglomerat si garzile indelungate, specifice sectorului medical, presupun ca medicii si asistentele sa aiba o uniforma care sa le ofere libertatea de miscare de care au nevoie, fara sa ii constranga in niciun fel. De aceea si masura potrivita are un aport important a gradului de confort oferit de o uniforma medicala.

  1. Materialul uniformelor medicale trebuie sa fie antimicrobiene

Cum principalul rol al uniformelor medicale este acela de a proteja cadrele medicale impotriva contactarii a diferite virusuri sau bacterii, materialul din care acestea sunt realizate este extrem de important. Acesta influenteaza atat nivelul de protectie, cat si confortul si chiar aspectul placut si durata de viata a uniformelor.

Uniforme medicale | halat medical | TesaMedical.ro

Uniforme medicale

De aceea, uniformele medicale disponibile in magazinul online de tehnica medicala TesaMedical.ro sunt realizate de unul dintre cei mai cunoscuti producatori din domeniu – WonderWink – care acorda o atentie deosebita atat calitatii produselor si materialelor din care acestea sunt realizate – materialul folosit pentru crearea uniformelor medicale avand proprietati antibacteriene – cat si aspectului estetic.

Altfel spus, un alt criteriu pe care ar trebui sa il indeplineasca uniformele purtate de cadrele medicale este si designul placut. O uniforma cu un croi elegant si modern va oferi mai multa incredere persoanei care o poarta, iar accesoriile acesteia va facilita desfasurarea actului medical.