Imbunatatirea memoriei – remedii naturiste

Problemele de memorie sunt comune, in special odata cu cresterea varstei.

Problemele de memorie sunt comune, in special odata cu cresterea varstei. Diversi alti factori pot afecta memoria: privarea de somn, stresul, depresia, deficientele nutritionale (vitamina B), tiroida, consumul de alcool, fumatul si utilizarea anumitor medicamente. Dementa, boala Alzheimer si alte afectiuni pot cauza probleme de memorie impreuna cu alte simptome.

Remedii naturiste pentru imbunatatirea memoriei:

 

Imbunatatirea memoriei

Migdalele sunt un excelent remediu ayurvedic care ajuta la imbunatatirea memoriei si cresterea capitalului intelectual. Ele sunt bogate in antioxidanti si acizi grasi Omega-3 care imbunatatesc memoria. Datorita continutului bogat antioxidant, migdale sunt bune pentru ochi, de asemenea. Se inmoaie 5 pana la 10 migdale in apa, peste noapte. Dimineata urmatoare migdalele se decojesc si se macina. Se fierbe pasta obtinuta intr-un pahar de lapte. Adaugati zahar sau miere pentru gust. Beti zilnic timp de 30 sau 40 de zile.

Rozmarinul este o alta planta populara pentru imbunatatirea unei memorii slabe. Chiar si mirosul acestei plante poate ajuta. Intr-un studiu realizat in 2013 la Universitatea din Northumbria din Anglia, cercetatorii au descoperit ca mirosul de rozmarin poate ajuta la imbunatatirea memoriei.

De asemenea, coacazul indian numit amla, este utilizat pentru a spori puterea de memorie si consolidarea sistemului nervos. Luati pana la trei lingurite de coacaz de trei ori pe zi, timp de cel putin cateva saptamani. O alta optiune este de a amesteca o lingurita de pulbere si seminte de susan alb, macinat intr-o pulbere. Se adauga o lingurita de miere la acest amestec. Consumati o data pe zi, timp de cateva zile.

Brahmi este o planta ayurvedica cu beneficii mari mentale. Acesta functioneaza ca un tonic cerebral si are efecte antioxidante si neuroprotectore. Puteti amesteca un sfert (pana la o jumatate) de lingurita de pulbere de Brahmi intr-o ceasca de lapte cald, se adauga un varf de cutit de cardamom si se bea o data sau de doua ori pe zi.