Cele mai interesante motive pentru a vizita Viena

Viena este cel mai frumos oras din inima Europei. Datorita locatiei sale centrale in Europa, Viena este o destinatie foarte populara pentru vizitatorii din intreaga lume.

Viena este cel mai frumos oras din inima Europei. Datorita locatiei sale centrale in Europa, Viena este o destinatie foarte populara pentru vizitatorii din intreaga lume. Cu mai mult de 1,9 milioane de locuitori, Viena este cel mai atractiv oras din Austria si cel de-al doilea cel mai mare oras din zona vorbitorilor de limba germana. Viena este dupa Londra si San Francisco unul dintre cele mai inovatoare orase din lume.

In Viena natura se imbina armonios cu structurile construite de oameni

Viena ofera nenumarate parcuri unde turistii se pot bucura de liniste. Mai mult de jumatate din zona metropolitana este formata din spatii verzi. 280 de parcuri si gradini imbogatesc orasul. In primavara, 400 de specii de trandafiri infloresc numai in Volksgarten. Viena are un total de 2.000 de parcuri.

Arhitectura imperiala a Vienei

Centrul frumos al orasului si cladirile istorice sunt unele dintre primele atractii ale orasului, cu o arhitectura magnifica. De la Art Nouveau, pana la gotic si baroc, precum si faimosul Ringstraßenstil, Viena ofera tot ceea ce este mai frumos.

Muzica clasica in centrul atentiei

Viena este capitala mondiala a muzicii, pentru ca nicaieri altcineva nu gazduia compozitori mai celebri decat aici. Muzica clasica este inima istoriei muzicale, iar opera marilor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven sau Franz Schubert este inca prezentata pe mai multe scene in intreg orasul. Astazi, Filarmonica Vieneza, ansamblul Operei de Stat din Viena si Orchestra Simfonica din Viena contribuie la aceasta parte foarte importanta a culturii.

Muzee

Viena are peste 100 de muzee. O parte importanta a culturii se afla in orasul istoric, unele dintre cladirile sale imperiale fiind inca vizitate astazi. Printre acestea se numara multe muzee cu colectii ale unor artisti de renume mondial, cum ar fi Muzeul Kunsthistorisches sau Albertina.

Cel mai mare oras universitar din zona vorbitorilor de limba germana

Educatia este foarte importanta. Varietatea oportunitatilor de invatamant este foarte apreciata atat la nivel national, cat si la nivel international. Viena are noua universitati, patru universitati de stiinte aplicate si alte universitati private.