Ce sunt depunerile care impiedica incalzirea corecta a caloriferelor?

Fie ca doriti calorifere de baie, de bucatarie, pentru spatii comerciale sau locuri publice, magazinul online eCalorifere.ro va poate ajuta cu produse de calitate si preturi corecte!

Daca observati ca este necesar prea mult timp ca radiatoarele sa se incalzeasca sau ca unele se incalzesc mai bine decat altele, sau ca unele sunt calde doar in partea de sus, acestea sunt toate semne ca ati putea avea de-a face cu o acumulare de sedimente in sistemul de incalzire.

Exista o serie de probleme asociate cu depunerea de sedimente, inclusiv cele in care sistemul nu functioneaza corect, unele radiatoare nu functioneaza sau altele au pete reci. De asemenea, facturile ar putea fi foarte mari deoarece sistemul nu functioneaza eficient, crescand consumul.

Namolul sau sedimentele sunt, in principiu, o acumulare de particule, murdarie si calcar din apa, combinate cu rugina si coroziunea. Se colecteaza in partea inferioara a radiatoarelor si impiedica circulatia corecta a apei. De asemenea, poate deteriora componentele din cazan, ceea ce poate duce la mari probleme.

Daca banuiti ca aveti astfel de depuneri in sistem, trebuie neaparat sa va ocupati de eliminarea lor. Nu este o problema care se rezolva singura, iar radiatoarele nu vor functiona eficient pana cand interiorul lor nu este bine curatat. Cel mai bun mod de a curata instalatia este acela de a utiliza o pompa puternica si substante chimice care sa spele si sa curete sistemul. Aceste substante in combinatie cu apa sub presiune vor impastia depunerile si le vor elimina din interiorul instalatiei.

Evident, prevenirea este intotdeauna mai buna decat o inerventie de „vindecare” a sistemului de incalzire, tocmai de aceea adaugarea in instalatie a unui inhibitor pentru depuneri, este cea mai usoara cale de a le preveni. Acest inhibitor protejeaza sistemul impotriva depunerilor de orice fel si impotriva coroziunii, impiedicand formarea namolului. De asemenea, o idee buna este aceea de a schimba filtrele la intrarea apei in centrala.

Calorifere de baie, de bucatarie – produse de calitate la preturi corecte | ecalorifere.ro

calorifere de baie

Indiferent de problema cu care va confruntati, puteti gasi solutii potrivite daca accesati ecalorifere.ro. Aici puteti achizitiona centrale termice, tevi, calorifere de otel si aluminiu tipice, calorifere decorative si tot felul de accesorii utile in functionarea optima a instalatiei de caldura. Fie ca doriti calorifere de baie, de bucatarie, pentru spatii comerciale sau locuri publice, magazinul online eCalorifere.ro va poate ajuta cu produse de calitate si preturi corecte!