Black Adam: tot ce trebuie sa stii despre filmul DC

Super- eroii au invadat micile si marile ecrane cu o multime de francize, de continuari si personaje noi care isi doreau sa isi faca un loc in box-office, precum filmul Black Adam, lansat in luna octombrie. Creat in anul 1945, personajul Black Adam este un antagonist care face parte din eroii DC Comics. Abia la inceputul anilor 2000, acesta se afla in centrul unui proiect de adaptare pe marele ecran.

Inca din perioada in care filmul era doar la stadiul de proiect se vehicula deja numele lui Dwayne Johnson ca actor principal. Warner Bros ia in serios acest proiect abia incepand cu anul 2014. Dwayne Johnson era deja un actor cunoscut datorita filmelor de success in care a jucat precum Jumanji sau Fast and Furious. L-am vazut si in Jungle Cruise in 2021.

Care este contextul filmului?

Introducerea filmului se deruleaza in anul 2600 inaintea erei noastre in orasul imaginar Kahndaq (situat in actualul Egipt) care se afla sub stapanirea unui tiran care a transformat o mare parte din populatie in sclavi cu scopul de a pune mana pe etermium, un mineral care are capacitatea de a falsifica coroana lui Sabbac, coroana care ii ofera celui care o poarta o putere diabolica.

Din fericire, planurile tiranului sunt contracarate de un tanar sclav care lanseaza o revolta si este salvat de la executie de un grup de vrajitoare puternice care ii acorda puterea lui Shazam. Devine Teth-Adam si dispare in momentul in care infrange tiranul. In prezent, profesoara Adrianna Tomaz lupta cum poate impotriva Raului in orasul Kahndaq, oras aflat in mainile unui sindicat al crimei, Intergang care are drept scop principal acela de a pune mana pe etermium.

Adrianne reuseste sa dea de urma coroanei lui Sabbac insa este tradata de colegul sau, Ishmael. Teth-Adam este trezit la viata si reuseste sa elimine o mare parte din membrii Intergang insa este grav ranit. Se trezeste inconstient la Adrianna, in prezenta fiului acesteia. In paralel, in SUA apare vestea trezirii lui Teth-Adam si se decide trimiterea unei echipe care sa il neutralizeze.

Cum poate fi descris acest film?

Black Adam nu este nici cel mai bun, nici cel mai slab film cu super eroi insa este ideal pentru toti cei care vor sa urmareasca un film de actiune bogat in efecte speciale.