Aqua jogging – de ce, cum si pentru cine?

Aqua jogging este o alternativa excelenta la alergarea standard

Aqua jogging este o alternativa excelenta la alergarea standard. Aqua jogging este potrivit atat pentru tineri, cat si pentru batrani, chiar si pentru persoanele cu leziuni si alte probleme de sanatate.

Alergarea este unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Insa se afla in fruntea listei sporturilor competitive si recreative care duc la multe leziuni ale corpului inferior – entorse, fracturi, sindromul femural patello (dureri de rotula) etc.

Daca, in ciuda accidentarilor sportive, nu se doreste renuntarea la alergat, atunci se poate trece la aqua jogging, care este un sport mult mai bland pentru corp. Aqua jogging ajuta, de asemenea, la mentinerea unei forme bune cardiovasculare.

Ce este aqua jogging?

Aqua jogging, cunoscuta si sub numele de alergare in apa adanca, este o forma de exercitiu cardiovascular care imita miscarea de jogging in timp ce persoana este scufundata in apa.

Cand este potrivita aqua jogging?

  • Pentru reabilitare in caz de accidentare

Aqua jogging este cea mai buna alegere pentru alergatorii cu accidentari sportive, deoarece pot alerga fara disconfort sau deteriorare. Aqua jogging este o modalitate excelenta de a se mentine in forma.

  • Antrenament suplimentar fata de alergarea standard

Incluzand joggingul in apa in planul general de antrenament, se poate creste cardio, imbunatati postura si forma si creste puterea musculara minimizand uzura corpului.

  • Pentru un fitness mai usor

Datorita presiunii hidrostatice, ritmul cardiac va fi mai mic cu aproximativ 10 pana la 15 batai pe minut decat cu acelasi efort pe uscat.

  • Pentru exercitii mai putin solicitante

Aqua jogging este considerat un exercitiu usor, ceea ce il face deosebit de bun pentru persoanele care sufera de dureri articulare si in special de artrita, dar si pentru cele supraponderale, deoarece flotabilitatea apei reduce greutatea totala a corpului cu cel putin 30%, atunci cand este scufundat in apa pana la nivelul gatului.