Amenajarea camerei copilului alergic

Copiii care se nasc sau dezvolta anumite alergii pe parcursul vietii sunt supusi unor situatii deloc placute in care sunt pusi in situatia de a suferi o criza sau de a manifesta unele simptome ingrijoratoare din cauza mediului in care se traiesc si care nu ii lasa sa se dezvolte asa cum trebuie.

Decorarea si amenajarea camerei copiilor trebuie sa fie facuta in mod corespunzator astfel incat starea de sanatate sa nu fie afectata de mediul in care isi petrec majoritatea timpului, atat ziua, cat si noaptea.

Acarienii, praful, mucegaiul si umiditatea sunt doar cativa din “inamicii” copiilor alergici ce au nevoie de un mediu sanatos in care sa poata respira in voie fara sa se teama ca ar putea fi afectati de simptomele alergiei.

Peretii si podeaua din camera copilului alergic

Peretii din camera copilului alergic nu numai ca trebuie decorati frumos, pe placul acestuia, ci si sa fie amenajati in mod corespunzator.

Se vor evita tapetele, tavanul fals, tablourile cu rame masive si se vor vopsi numai cu vopsea pe baza de apa fiindca aceasta contine mai putini compusi organici volatili ce favorizeaza astmul.

In plus, podeaua din camera copilului alergic trebuie sa fie din parchet cu placi cat mai mari care se imbina perfect pentru a evita depunerea prafului intre ele.

Se vor evita mochetele si covoarele mari, fiind medii de dezvoltare a acarienilor si se vor curata podelele cu un aspirator simplu, nu cu aburi, fiindca aburii faciliteaza dezvoltarea mucegaiului si acarienilor.

Mobila si jucariile din camera copilului alergic

Jucariile de plus nu numai ca nu sunt recomandate, ci sunt chiar contraindicate in camera copilului alergic. Se recomanda evitarea acestora, iar cele care sunt preferate de copii este bine sa fie spalate si igienizate in mod corespunzator in mod regulat.

Mobila din camera bebelusului trebuie sa fie din plastic, deoarece lemnul sau PAL-ul atrage acarienii si praful. De asemenea, patul copilului va avea saltea din spuma, pentru ca acarienii nu prefera spuma. Nu in ultimul rand, in camera copilului alergic temperatura ideala este 19 grade C si umiditatea mereu mai mica de 75%.