3 sfaturi utile despre cum sa iti alegi gresia pentru baie.

Cei care au de gand sa isi renoveze baia si nu stiu care sunt aspectele de care sa tina cont cand aleg placile de gresie pot citi in continuare pentru a se informa in mod corespunzator.

Gresia este folosita atat pentru amenajarile interioare, cat si pentru cele exterioare, intrand in categoria produselor ecologice, cu o durabilitate crescuta. De asemenea, placile de gresie sunt si usor de intretinut, fiind disponibile intr-o gama variata de culori, marimi si texturi, astfel incat sa corespunda cat mai multor preferinte.

Din acest motiv, designerii de interior sugereaza alegerea unor variante cu modele interesante, care sa iasa din sfera banalului si care sa aduca un plus de originalitate.

Cei care au de gand sa isi renoveze baia si nu stiu care sunt aspectele de care sa tina cont cand aleg placile de gresie pot citi in continuare pentru a se informa in mod corespunzator.

1. Stilul de amenajare interioara a baii

Alegerea gresiei potrivite este intr-o stransa legatura cu stilul predominant al baii: scandinav, minimalist, rustic, modern, traditional etc. De asemenea, se poate opta pentru un model simplist de gresie, care sa fie preponderent folosit in toata baia, si sa se opteze pentru un model diferit care sa imbrace cada. Lucrurile se simplifica in cazul dusului de tip walk-in, unde se poate utiliza un model diferit de gresie chiar in portiunea destinata dusului.

2. Suprafata

Un alt aspect de care cumparatorii trebuie sa tina cont este suprafata: mata sau lucioasa. Cu toate ca aceasta alegere tine de preferintele personale, specialistii indica folosirea unor placi ceramice mate, datorita faptului ca sunt antiderapante, scazand semnificativ riscul de alunecare.

3. Marime

Atunci cand se alege marimea placilor trebuie sa se tina cont, bineinteles, si de marimea baii. Se recomanda folosirea unor placi de gresie mai mari daca incaperea este generoasa in spatiu. Cu toate acestea, regula poate sa fie incalcata de specialistii in design interior, care vor sa redea originalitate stilului de amenajare.

Astfel, gresia este un element important care nu lipseste din nicio baie si care trebuie sa fie ales cu atentie, pentru obtinerea unui design placut, dar si pentru un nivel crescut de functionalitate. In cazul in care exista confuzii, este recomandata contactarea unor designeri de interior care sa ofere indicatiile si sfaturile necesare pentru obtinerea rezultatelor dorite.