Un ingredient deosebit al parfumurilor arabesti originale – OUD

Parfumurile arabesti originale seducatoare ce au la baza ingredientul lemnos oud

Unul dintre cele mai costisitoare si mai dorite ingrediente ale modelelor de parfumuri arabesti barbati, dar si de dama este OUD, folosit de secole in India, Orientul Mijlociu si Asia de S-E. Acest ingredient provine din lemnul arborelui agar, tropical, care cuprinde 15 specii diferite. Lemnul acestui copac, “infectat” cu o matrita parazita produce o rasina pretioasa, parfumata si intunecata, un ingredient de baza al parfumurilor comercializate pe site-ul de specialitate Me.ro.

Parfumurile arabesti originale seducatoare ce au la baza ingredientul lemnos oud

Oud, ingredientul care se mai gaseste in descrirerea parfumurilor sub forma de oudh, aloewood, eaglewood sau agarwood, este o rasina declansata de un parazit, de un mucegai de fapt, fiind atat de scumpa si de rara pentru ca doar 2% din copaci o produc. Gratie raritatii acestui ingredient, este unul din preferatele cumparatorilor, fiind denumit uneori “aur lichid”.

Parfumuri arabesti barbati | parfumuri arabesti originale | Me.ro

OUD

Lemnul de agar este folosit de foarte multi ani in lumea araba ca si parfum arabesc, dar si in scop terapeutic si cosmetic, fiind apreciat pentru dulceata, caldura sa, pentru acordurile lemnoase si totodata balsamice. In plus, aceasta aroma este complexe, mirosul este aromat si, in combinatie cu altele, ramane mult timp pe piele, dupa ce celelalte se disipa. Fiind esential in parfumurile arabesti, aceasta nota esentiala, de lemn oud este o aroma care se pastreaza chiar si la cateva ore de la aplicare, avand o putere mare de concentrare si eliberand aroma treptat, peste 10 ore, cand este aplicat pe piele.

De asemenea, variantele de parfumuri arabesti originale cu aroma de OUD sunt perfecte atat pentru barbati, cat si pentru femei, fiind de cele mai multe ori caracterizate de persoanele care sunt puternice, fiind caracteristic atat zodiilor de foc, dar si zodiilor de pamant, persoanelor indraznete si care doresc sa lase o amintire placuta, atat vizuala, cat si olfactiva, celor cu care intra in contact.