Plante rezistente la lumina scazuta – care sunt cele mai potrivite?

Nu toate locuintele dispun de lumina directa de la soare cel putin jumatate din zi, de aceea proprietarii care se confrunta cu aceasta situatie trebuie sa gaseasca acele plante rezistente la lumina scazuta, fara sa-si mai faca griji ca acestea se pot usca

Nu toate locuintele dispun de lumina directa de la soare cel putin jumatate din zi, de aceea proprietarii care se confrunta cu aceasta situatie trebuie sa gaseasca acele plante rezistente la lumina scazuta, fara sa-si mai faca griji ca acestea se pot usca.

In general, plantele care nu au nevoie de prea multa lumina, nu presupun nici un efort suplimentar de ingrijire fapt pentru care multi opteaza pentru acestea fiind mult mai usor de intretinut.

Care sunt acele plante rezistente la lumina scazuta?

Una din cele mai reziste plante este limba soacrei sau limba tigrului. Pe langa faptul ca ea este rezistenta la temperaturi extreme, atat ridicate cat si scazute, necesita foarte putina ingrijire. Ea are nevoie de lumina, insa nu trebuie sa stea direct in soare. De aceea, poate fi amplasata in jurul ferestrelor sau in locurile adiacente geamului. In ceea ce priveste irigarea, aceasta trebuie sa fie moderata, altfel planta se poate ineca.

O alta planta foarte rezistenta este arbustul spinos sau coroana lui Isus fiind cunoscut faptul ca se adapteaza foarte bine in casa. Aceasta planta face niste flori mici si frumoase care incanta privirile celor din locuinta. Nu trebuie sub nicio forma sa fie expusa temperaturilor de sub 5 grade celsius, deoarece ar putea muri, iar in privinta irigarii, aceasta activitate ar trebuie sa se faca foarte rar.

Anthurium sau planta flamingo este o planta foarte populara, mai ales in cadrul evenimentelor, deoarece frunzele ei impunatoare si florile rosii atrag atentia. Este una din plantele care nu poate lipsi din spatiile interioare deoarece necesita putina ingrijire, si prin urmare este foarte rezistenta, mai ales ca nu trebuie pozitionata direct in razele soarelui.

Aloe vera este de asemenea o alta planta rezistenta care necesita putina ingrijire. Aceasta planta este cunoscuta si pentru proprietatile sale vindecatoare fiind excelenta pentru tratarea afectiunilor pielii. Desi ii place soarele, nu trebuie expusa direct razelor acestui pentru a nu se usca. Cel mai bun sol il reprezinta cel bine drenat care ramane uscat, permitand astfel radacinilor sa absoarba nutrientii necesari.

Aspidistra sau pana cocosului este o planta foarte des intalnita pe coridoare sau in salile de asteptare deoarece are nevoie de foarte putina lumina.