Nokia 8 vs Galaxy S8. Care este mai bun?

Nokia a scos modelul de top Nokia 8 si pare a fi un telefon foarte bine proiectat. Dar pretul il plaseaza in aceeasi liga cu Galaxy S8, care are unul dintre cele mai bune hardware disponibile.

Nokia a scos modelul de top Nokia 8 si pare a fi un telefon foarte bine proiectat. Dar pretul il plaseaza in aceeasi liga cu Galaxy S8, care are unul dintre cele mai bune hardware disponibile.

Design-ul lui S8 si afisajul au facut ca acesta sa fie cel mai frumos telefon lansat in 2017. De fapt, S8 ar putea fi cel mai bun telefon pe care l-am vazut vreodata. Geamul, ecranul si metalul se combina pentru a sfarsi intr-un smartphone solid si complet, in timp ce designul face ca telefonul sa fie serios si elegant. Avand 155g, este mai usor decat Nokia 8 (160g), iar Galaxy S8 a reusit sa mentina slotul pentru microSD, in ciuda sasului subtire.

Per ansamblu, marginile curbate, spatele de sticla, lipsa unui buton fizic si un cadru minim fac ca S8 sa arate inovator si elegant. Nokia, sau mai degraba HMD Global, care detine drepturile asupra marcii Nokia, a ales sa mentina un buton fizic, care se afla pe carcasa in partea de jos a telefonului. Afisajul se intinde spre laturile telefonului, desi rama este limitata la partea superioara si inferioara a receptorului.

In ciuda cadrului, Nokia 8 are un design unibody care se pare ca a fost „fasonat dintr-un singur bloc de aluminiu din seria 6000”. Procesul de 40 de etape de „prelucrare, anodizare si lustruire” a dus la un smartphone foarte clasic, mai ales anumite modele care vin cu un finisaj oglindat de inalta calitate, dar designul inovator al Samsung pur si simplu nu poate fi batut.

De asemenea, S8 este rezistent la apa si praf, astfel incat va supravietui timp de 30 de minute la adancimi de pana la 1,5 metri. In acelasi timp, noul telefon Nokia 8 este certificat numai IP54, deci nu lasati-l sa cada in chiuveta.

Samsung are un ecran AMOLED cu rezolutie dubla quad-HD + 2960 x 1440 si capabilitati HDR Mobile. Pe scurt, aceasta duce la o imagine incredibil de clara si dinamica pe ecran, pe care o putem gasi la putine telefoane inteligente.

Nokia 8 vs Galaxy S8. Care este mai bun?

Nokia 8 vs Galaxy S8

Poate ca oferta Nokia poate nu este la acelasi nivel, dar pare sa fie destul de aproape. Ecranul de 5,3 inch nu este AMOLED. In schimb, a fost folosit un panou LCD IPS, care are un ecran impresionant QHD cu o rezolutie de 2560 x 1440. Luminozitatea ecranului de 700 nits, nu este la fel de mare ca a lui S8 (1000 nits), dar este mai mare decat cei 650 de nits a lui LG G6. Nokia are si un Corning Gorilla Glass 5 pentru a proteja ecranul impotriva picaturilor, iar 2.5D Glass ar trebui sa produca o curba frumoasa pe marginea sticlei, chiar daca nu este la fel de pronuntata ca pe S8.